- עודכן לפני: 2 שנים
אין להפלות בין דורשי עבודה. אפליה בין דורשי עבודה כוללת מודעות דרושים או שאלות בנושאים אישיים במהלך ריאיון עבודה. איסור זה חל גם על שירות התעסוקה ולשכות פרטיות.
אין להפלות בין דורשי עבודה. חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה קובע כי מעסיקים אינם רשאים להפלות בין דורשי עבודה מחמת אחד מאלה:
- מין
- נטייה מינית
- מעמד אישי
- היריון
- טיפולי פוריות וטיפולי הפריה חוץ גופית
- הורות
- גיל
- גזע, דת או לאום
- ארץ מוצא
- מוגבלות
- השקפה או השתייכות למפלגה
- שירות במילואים
- מקום מגורים
לכן, בראיון עבודה אין מקום לשאלות בנושאים כגון: מעמד אישי, תכיפות הקריאות לשירות מילואים או ארץ מוצא.
יחד עם זאת, לא רואים כאפליה, מצב שבו אופיו או מהותו של התפקיד, או אם ענייני ביטחון המדינה, מונעים שליחה או קבלה של אדם לעבודה מסוימת.
אפליה במודעות דרושים
מעסיקים המבקשים להעסיק עובדים, אינם רשאים לפרסם מודעה בדבר הצעת עבודה שיש בה אפליה מהסיבות המפורטות לעיל, והם אינם רשאים לסרב לקבל אדם לעבודה מאותן סיבות, גם אם העובדים לא הופנו אליו על ידי שירות התעסוקה.
תחולת החוק על שירות התעסוקה ולשכות פרטיות
האיסור להפלות בין דורשי עבודה חל גם על שירות התעסוקה וגם על לשכות פרטיות (חברות השמה).
עוד באותו נושא…
הרחבת סמכויות נציבות שוויון הזדמנויות
עודכן לפני: חודש 1 שר הכלכלה והתעשייה חתם על צו שמחזק את האכיפה בנושא זכויות משרתי המילואים ובני/ות זוגם, ומסמיך את נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה לטפל
מדריך דיגיטלי למיצוי זכויות מילואימניקים ובני זוגם
עודכן לפני: חודש 1 בעקבות הפניות הרבות על פגיעה בציבור המשרתים/ות ובני/ות זוגם/ן מפרסמת נציבות השוויון מדריך דיגיטלי למיצוי זכויותיהם מאות פניות בנושא אפליה בעקבות שירות
נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה – אות העסקה בשוויון
עודכן לפני: חודש 1 אות העסקה בשוויון הענקת אותות הכרה ומענקים כספיים על ידי שר הכלכלה והתעשייה למעסיקים שיבלטו בתחום שילובן השוויוני של נשים בכח העבודה.
הנחיות הנציבות בנוגע לחובתם של מעסיקים לפרסם מידע בדבר פערי השכר בין גברים לנשים
עודכן לפני: חודש 1 מבוא פערי השכר בין נשים לגברים נותרו בעיה מבנית בשוק העבודה, הנובעת מתפיסות מגדריות מסורתיות, דפוסי עבודה היסטוריים ואפליה גלויה או סמויה.
מעסיקים, על תיקון מספר 6 לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד שמעתם?
עודכן לפני: חודש 1 פערי השכר בין נשים לגברים הם סוגיה רבת שנים בשוק העבודה, והם נובעים ממגוון גורמים מבניים, תרבותיים וחברתיים. תיקון מספר 6 לחוק
נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה
עודכן לפני: 5 חודשים מבוא נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה בישראל היא גוף ממשלתי מרכזי שהוקם בשנת 2009 במטרה להתמודד עם תופעות של אפליה במקום העבודה. תפקידה