חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חדשות האתר

מאמרים חדשים

קטגוריות
ארכיון מאמרים
דצמבר 2024
א ב ג ד ה ו ש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

מניעת אפליה בתנאי עבודה ובקידום בעבודה

  • עודכן לפני: 2 שנים 

תנאי עבודתם/ן של כל עובד/ת ואפשרויות הקידום שלהם/ן בעבודה צריכים להיקבע בהתאם לניסיון והיכולות ובהתעלם מקבוצת שייכות כגון גיל, מין, מוצא, דת או לאום.

חשוב להדגיש כי הוראה בחוק או בהסכם, שמעניקה זכויות בקשר להריון, לשמירת הריון, ללידה, להנקה או לפוריות, אינה נחשבת אפליה. מקומות עבודה רבים מעניקים לאמהות זכויות מיוחדות הקשורות בהורות, כגון יום עבודה מקוצר.

אי הקפדה על שוויון הזדמנויות בעבודה איננה רק לא הוגנת אלא יכולה לחשוף אתכם/ן לתביעות.

תנאי עבודה לא הוגנים

​פגיעה בתנאי העבודה יכולה להתבטא בדרכים שונות, כגון: הפחתת שכר, הורדת משמרות, צמצום שעות עבודה או הרחבתן או שינוי בזכויות הנלוות וכן העברת עובד/ת מתנאי משרד הולמים לעבודה בחדר בתנאים ירודים.

דוגמאות נוספות לתנאי עבודה לא הוגנים:

  • מתן זכויות עודפות הניתנות לקבוצות אוכלוסייה מסוימות. למשל – נתינת משמרות ערב רק לגברים מבוגרים, או הגבלת העבודה מול הקהל רק לנשים צעירות.
  • אי התאמת מקום העבודה ודרישות התפקיד לצרכיו המיוחדים של אדם עם מוגבלות כגון: אי הנחת רמפה לאדם המתנייד​ בכיסא גלגלים; או אי הגמשת שעות עבודה לעובד/ת הצריך לצאת לטיפולים מחמת מוגבלות ילדיו.

איך פועלים למניעת אפליה בתנאי עבודה?

  • ​נמנעים מהתניית קידום בעבודה באמצעות פרמטרים חיצוניים לרמת המיומנות, המוכשרות והמקצועיות של האדם הנדון. כך למשל אין להגביל קידום בשל גיל צעיר או מבוגר, בשל מין, דת, לאום או מוצא העובד/ת על רקע אפליית ​עובד/ת.
  • נשמרים מלפגוע בכל דרך, בעובד/ת אשר הגישו תלונה או תביעה בנוגע לשוויון בעבודה, או שסייעו לעובד/ת אחר/ת בהגשת תלונה או תביעה. איסור הפגיעה חל גם לגבי עובדים/ות שהתלוננו או סייעו לעובד/ת בקשר לתלונה על הטרדה מינית.

מניעת אפליה בקידום על ידי הכשרה או השתלמות

​אפליה בעבודה המתבססת על שיקולים זרים הנסמכים על השונות בין העובדים/ות, מהווה אפליה עקיפה ופוגעת בזכות העובדים/ות לשוויון הזדמנויות בעבודה.

יש להימנע מהתניית הכשרה או השתלמות מקצועית בתנאים שאינם מן העניין והמגבילים קבוצות אוכלוסייה.

כך למשל אי שליחתו של אדם להשתלמות משום "שהוא מבוגר מדי ויתקשה להסתגל" היא בגדר אפליה.

דרישת מידע מעובד/ת

​חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988, דורש מהמעסיק לברור היטב את המידע אותו הוא מבקש לקבל מהעובד/ת. מטרת החוק היא למקד את המידע אך ורק למידע הרלוונטי לביצוע התפקיד אותו מבקשים לאייש. הדבר נכון גם לגבי קידום בעבודה, תנאי עבודה ופיטורין.

עוד באותו נושא…

זכויות נשים

נחשפה העצמה: 10 זכויות מפתח שכל אישה עובדת חייבת להכיר

עודכן לפני: 6 חודשים שכר שווה עבור עבודה שווה אחת הזכויות הבסיסיות ביותר שכל אישה עובדת חייבת להיות מודעת אליהן היא עקרון שכר שווה עבור עבודה

קרא עוד »

תוכן עניינים