- עודכן לפני: 12 חודשים
החוק מחייב מעסיקים להעניק לעובדים זכויות בסיסיות. התנהלות שוטפת נכונה מצמצמת חשיפה לתביעות
אנחנו חיים בעידן שבו עובדים רבים מודעים לזכויות שמגיעות להם מכוח החוק. בהתאם לכך, הם לא מהססים לתבוע את המעסיקים שלהם על הפרת אותן זכויות. אם העסקתם עובד מבלי למסור לו תלושי שכר באופן שוטף או לשלם לו שכר מוגדל בגין שעות נוספות – דעו כי סביר להניח שהתביעה ממתינה לכם מעבר לפינה. יחד עם זאת, חשוב לדעת שלא מדובר בגזירת גורל ושבאמצעות מספר פעולות פשוטות יחסית תוכלו להמשיך לשתות את הקפה שלכם במשרד ולא במזנון בית הדין לעבודה.
הפעם פגשנו את עו”ד ירון נאור המתמחה בדיני עבודה. לדבריו ישנם שלושה מסמכים עיקריים שאליהם מעסיק נדרש לתת את מרבית תשומת הלב: תלושי שכר, חוזה העסקה ויומני נוכחות. זה אולי נשמע פשוט וקל, אבל תתפלאו לדעת שמעסיקים רבים נופלים בטעויות שטותיות כמו ח.פ. שגוי בתלושי השכר. משמעות הדברים מבחינת העובד היא קבלת תלוש לא תקין ומכאן הדרך לתביעה נגד המעסיק בגין אי מסירת תלושים קצרה.
צריך לזכור כי בסופו של דבר הנתבע בתביעה שמגיש העובד הוא המעסיק עצמו, ולא רואה החשבון או עורך הדין שייעץ לו. התירוץ “רואה החשבון אמר לי לעשות כך כך” אינו תופס בבית הדין לעבודה. לכן, על המעסיק לדאוג לכך שאם ביום מן הימים הוא ימצא את עצמו נתבע בשל הפרת זכויות יהיו לו תשובות טובות המגובות בראיות בכתב שיביאו לסילוק התביעה נגדו. בכל מקרה של ספק, עדיף להשקיע כמה שקלים ולהתייעץ עם גורם מקצוע.
הדבר משול מבחינתו של עו”ד נאור לפוליסת ביטוח – משלמים מעט יותר היום כדי להבטיח התנהלות שוטפת תקינה ולהימנע מתשלום גדול הרבה יותר בעתיד עקב התנהלות בלתי חוקית.
יש כאלה שיגידו שכל מה שאמרנו בכלל לא רלוונטי מכיוון שבתי הדין לעבודה מוטים מלכתחילה לטובת העובדים. האם זה נכון? ומה השינוי שקרה ב-2009 וטרף את הקלפים מבחינת כלל המעסיקים במשק?
כל זאת ועוד בהסכת שלפניכם, האזנה נעימה!
עוד מאמרים בנושא…
- פנסיה צוברת: המדריך המלא להבנת החיסכון הפנסיוני ולתכנון פרישה בטוחה
- שר העבודה חתם על צו להחלת פרק ד' לחוק שירות עבודה בשעת חירום בכל שטח המדינה
- עבודה מהבית: זכויות וחובות עובדים ומעסיקים
- מדריך לעובדים בתקופת מלחמת חרבות ברזל - מעודכן לתאריך 1 באוקטובר 2024
- פרילנסרים שמוכרים כעובדים: זכויות, חובות ומה צריך לדעת
- ההבדל בין התפטרות לפיטורים
- מהשבוע הבא: אישור מחלה בלי חתימת רופא
- מסלקה פנסיונית - המדריך המלא חלק 2
- מסלקה פנסיונית - המדריך המלא חלק 1
- חשב שכר - המדריך המלא